ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 6947576276

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Συμβουλές για έξυπνες αγορές κερδίζοντας χρήματα

H οικονομική κρίση υπήρξε, φαίνεται, η αιτία που φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων ακόμα και σε κομμάτια γνωστών οίκων. Κάντε λοιπόν τώρα τις αγορές σας και κερδίστε χρήματα αλλά και κομψότητα.
Tips
l Πριν ξεκινήσετε για τα μαγαζιά, ανοίξτε και κοιτάξτε προσεκτικά την ντουλάπα σας. Κάντε μία λίστα με αυτά που πραγματικά χρειάζεστε και μία δεύτερη με κομμάτια που δεν σας είναι απολύτως απαραίτητα αλλά που  ικανοποιούν τη στυλιστική ματαιοδοξία σας. Ετσι θα έχετε έναν μπούσουλα.
l Μην πηγαίνετε για ψώνια σε ένα διάλειμμα της δουλειά σας ή σε ένα κενό από άλλες υποχρεώσεις. Το άγχος και η βιασύνη δεν βοηθούν ποτέ στο να κάνετε σωστές αγορές.l Μην παρασύρεστε από τις μεγάλες εκπτώσεις και αγοράζετε πράγματα που δεν πρόκειται να βάλετε ή να χρησιμοποιήσετε ποτέ. Οσο συμφέρουσα και να είναι η τιμή, αν κάτι σας είναι εντελώς άχρηστο, θα έχετε ξοδέψει τα χρήματά σας χωρίς λόγο.
Ευκαιρίες για καλύτερο στυλ
Η περίοδος των εκπτώσεων είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας με ρούχα και αξεσουάρ. Φτάνει να κάνετε τις αγορές σας με σύνεση και καλό προγραμματισμό.
Tips
l Αξίζει να αγοράσετε κάποια κομμάτια που θα πληρώσετε με έκπτωση την πολύ καλή τους ποιότητα. Για παράδειγμα, μια τσάντα γνωστού οίκου, ένα παλτό ή ένα δερμάτινο μπορεί να σας φαίνονται ακριβά ακόμη και στη μισή τιμή. Σκεφθείτε όμως ότι θα τα φορέσετε για πολύ καιρό και έτσι σίγουρα θα βγάλουν τα λεφτά τους. Γι’ αυτό, προτιμήστε διαχρονικά μοντέλα.
l Συμφέρει όμως και το αντίθετο. Αν έχετε βάλει στο μάτι ένα ακριβό αλλά πολύ εξαντρίκ φόρεμα ή αξεσουάρ που δεν θα το βάλετε πολλές φορές, αγοράστε το τώρα ή... ποτέ.
l Θα βρείτε σε πολύ μεγάλη έκπτωση και περσινά καλοκαιρινά κομμάτια. Μην τα προσπερνάτε. Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζετε.
Επενδύσεις χαμηλού κόστους 
Οι περισσότεροι άνδρες βαριούνται να ψωνίζουν ρούχα. Οι μειωμένες τιμές όμως είναι ένας  λόγος για να αγοράσουν κομμάτια πολύ καλής ποιότητας που θα τα φορούν για χρονια.
Tips
l Οι άνδρες δεν «ψήνονται» εύκολα για τις εκπτώσεις. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να πεισθούν ότι πρόκειται για πραγματικές ευκαιρίες ώστε να κάνουν τις αγορές τους με κέφι.
l Επειδή η ανδρική μόδα δεν αλλάζει τόσο... δραματικά όσο η γυναικεία, οι εκπτώσεις είναι μία ευκαιρία για να αγοράσει κανείς ακριβά κομμάτια όπως δερμάτινο, παλτό ή κοστούμι που σίγουρα θα αποσβέσουν το κόστος της αγοράς τους.
l Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα επιπλέον ζευγάρι αθλητικά ή κάποιο αξεσουάρ που θεωρούσατε την αγορά του «πεταμένα λεφτά».
Τζούνιορ μοντέλα, τζούνιορ τιμές
Τα ρούχα των παιδιών, παρ’ όλο που φοριούνται για μικρό διάστημα, είναι συχνά πιο ακριβά από αυτά των ενηλίκων. Να, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία για να ψωνίσετε παιδικά είδη.
Tips
l Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και ένα ρούχο που σήμερα το φοράνε σε δύο μήνες μπορεί να είναι μικρό. Λάβετέ το υπόψη σας και μην αγοράσετε κάτι που σε λίγο καιρό δεν θα τους κάνει. Αυτό όμως δεν ισχύει αν στην οικογένεια υπάρχουν και μικρότερα παιδιά. 
l Αντίθετα, αγοράστε στις εκπτώσεις ρούχα και παπούτσια που τώρα μπορεί να είναι μεγάλα, αλλά σε λίγο καιρό θα κάνουν στο παιδί σας. Υπολογίστε όμως σωστά (όσο μπορείτε) την ανάπτυξή του. Δηλαδή, μην του πάρετε τώρα ένα πολύ χοντρό μπουφάν που φέτος τού είναι μεγάλο αλλά τον επόμενο χειμώνα θα είναι μικρό.
Απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας
«Ντυστε», εξοπλίστε και ανανεώστε το σπίτι σας με έπιπλα, διακοσμητικά και συσκευές που απο καιρο θελατε να αποκτησετε αλλα δισταζατε να βαλετε το χερι πολύ βαθια στην τσεπη.
Tips
l Οι ηλεκτρικές συσκευές δεν έχουν συνήθως μεγάλες εκπτώσεις. Τα καταστήματα όμως προσφέρουν ευκαιρίες που αφορούν είτε ορισμένα προϊόντα είτε τον τρόπο πληρωμής. Αποφύγετε όμως τις πολλές δόσεις που θα αυξήσουν (λόγω τόκων) το τελικό κόστος.  Εκτός κι αν είναι άτοκες.
l Τα καταστήματα επίπλων επίσης δεν κάνουν μεγάλες εκπτώσεις. Εχουν όμως κάποια κομμάτια σε ευκαιρίες με τελική τιμή ακόμη και μικρότερη από το μισό της αρχικής.  
l Οι περισσότερες εταιρείες και καταστήματα με είδη σπιτιού οργανώνουν μόνιμα ή περιστασιακά μπαζάρ με μεγάλες εκπτώσεις. Ενημερωθείτε και επωφεληθείτε.