ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 6947576276

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Λίγα στην τσέπη; Καιρός για φθηνές αγορές

Λίγα στην τσέπη; Καιρός για φθηνές αγορές«Εξυπνες» κινήσεις στα καταστήματα τον καιρό της κρίσης, με τους καταναλωτές να ψάχνουν τις ευκαιρίες και να επωφελούνται από τις προσφορές



Χωρίς τύψεις σπατάλης: αναζητήστε ευκαιρίες με ειδικές προσφορές σε αλυσίδες καταστημάτων με μοντέρνα και οικονομικά ρούχα


Ευτυχώς που είναι νεαρή και δεν χρειάστηκε ποτέ να βγει για ψώνια χωρίς να υπάρχει... Ζara στην επόμενη γωνία. Λίγο αργότερα που προστέθηκαν και τα Η&Μ στις επιλογές της, έγινε σχεδόν αποκλειστική πελάτισσα. Πλέον σπανίως κυκλοφορεί χωρίς να φοράει κάτι από εκεί. Το ίδιο ισχύει για τους περισσότερους νεολαίους- και όχι μόνο- που αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση όχι με... τα ίδια ρούχα αλλά με οικονομικές αγορές. 

«Τα περισσότερα ρούχα και αξεσουάρ τα αγοράζω πλέον από Η&Μ, Ζara και τα υπόλοιπα καταστήματα αυτής της κατηγορίας. Με λίγα χρήματα μπορώ να αποκτήσω μεγαλύτερη ποικιλία ρούχωναπ΄ ό,τι σε άλλα καταστήματα, από τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να αγοράσω μόνο ένα ή δύο κομμάτια. Επιπλέον, ψάχνω πάντα για προσφορές και εκμεταλλεύομαι όσο μπορώ τις εκπτώσεις» λέει η κυρία Μαρία Ανδριά. 

Δεν ξοδεύει περισσότερα από 30-50 ευρώ τον μήνα για να ντυθεί. Ωστόσο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα κάνει οπωσδήποτε ένα πέρασμα από κάποιο κατάστημα που διαθέτει μοντέρνα ρούχα σε προσιτές τιμές. «Συνήθως βλέπω τι μου αρέσει και έχω στο μυαλό μου τι ακριβώς χρειάζομαι, τι λείπει από την ντουλάπα μου και πώς αυτό που βλέπω θα συνδυαστεί με τα ήδη υπάρχοντα». Με τις συχνές επισκέψεις, η 24χρονη γλωσσολόγος παρακολουθεί τις νέες... αφίξεις και «σταμπάρει» τα επιθυμητά κομμάτια. Ετσι, με αυτές τις χαμηλού προϋπολογισμού επιλογές, η οικονομική κρίση μέχρι στιγμής δεν έχει αγγίξει την ντουλάπα της.  Χωρίς τύψεις σπατάλης: αναζητήστε ευκαιρίες με ειδικές προσφορές σε αλυσίδες καταστημάτων με μοντέρνα και οικονομικά ρούχα «Το μόνο που έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρόείναι ο τρόπος σκέψης μου σε σχέση με τέτοιου είδους αγορές. Πλέον είμαι σίγουρη ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψει κάποιος μια περιουσία για να ντυθεί καλά. Γι΄ αυτό δεν έχω αλλάξει ούτε τη συχνότητα ούτε την ποσότητα των αγορών μου. Απλώςαγοράζω φθηνά» λέει! 
Ψάχνω το φθηνότερο: μια μέθοδος που αποδίδει
Το σύνθημα της Μαρίας υιοθετούν πλέον οι περισσότεροι όχι μόνο για ρούχα και παπούτσια αλλά και για κάθε είδους αγορές, ακόμη και στην έξοδο για φαγητό ή στα δώρα για αγαπημένα πρόσωπα. Εκτός από τις προσφορές που κάνουν πλέον σχεδόν όλα τα καταστήματα, υπάρχει πάντα τρόπος να αγοράσει κανείς φθηνά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο περπάτημα παραπάνω, για να εντοπιστούν τα κατάλληλα σημεία. 

Την τακτική «ψάχνω το φθηνότερο» έχει υιοθετήσει από χρόνια η κυρία Βάσω Χριστοπούλου , η οποία ως έμπορος γνωρίζει την οικονομική κρίση «από την καλή και από την ανάποδη». Ζει στη Λαμία και στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγει να στηρίζει την τοπική αγορά. Ωστόσο δεν διστάζει να παζαρεύει για καλύτερες τιμές και να ψάχνει αυτό που τη συμφέρει. Κι αν δεν το βρει, μπαίνει στο αυτοκίνητο και αναζητεί ό,τι θέλει στην αγορά της Αθήνας. «Η τοπική αγορά μού προσφέρει ό,τι χρειάζομαι σε συμφέρουσες τιμές. Εξάλλουόλα τα καταστήματα κάνουν πλέον προσφορές, αφού η κίνηση είναι πεσμένη. Σε αυτά που διατηρούν ακόμη τις τιμές απλησίαστες, απλώς δεν μπαίνουμε πια» αναφέρει. 

Στης ακρίβειας τον καιρό, για κάθε είδους αγορές όλοι αναζητούν καλύτερες τιμές σε ευκαιρίες, στοκ, φθηνά μαγαζιά. 

Ρούχα - παπούτσια 
Εκπλήξεις, δωροκάρτες και... πάρτι 
Ψάχνω το φθηνότερο: μια μέθοδος που αποδίδει... Oι αλυσίδες καταστημάτων με μοντέρνα και οικονομικά ρούχα κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς, αφού καλύπτουν την ανάγκη ανανέωσης της γκαρνταρόμπας χωρίς να δημιουργούν τύψεις σπατάλης. Υπάρχουν κυρίες που γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια πότε έρχονται οι καινούργιες παραλαβές και ποια ημέρα (και ώρα) ακριβώς των εκπτώσεων θα πετύχουν αυτό που θέλουν χωρίς να... ποδοπατηθούν! Τα καταστήματα αυτής της κατηγορίας απαντούν με γκάμα προϊόντων που ανανεώνεται συνεχώς και ειδικές προσφορές. 

Στα Η&Μ κατά διαστήματα μεγάλο μέρος του κάθε καταστήματος γεμίζει με είδη σε «τιμές-έκπληξη», όπως τις αποκαλούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας. Την εβδομάδα που πέρασε, για παράδειγμα, μπορούσε κανείς να αγοράσει τζιν παντελόνι με 5 ευρώ. Με ανάλογα ή μεγαλύτερα ποσά, ανταλλάσσονται και «δωροκάρτες» τις οποίες ο καθένας εξαργυρώνει με τα είδη της επιλογής του. Την ίδια ώρα οι περισσότερες εταιρείες επώνυμων ειδών δημιουργούν καταστήματα «outlet» ή στοκ όπου πουλάνε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε εκπτωτικές τιμές. 

Εκεί θα βρει κανείς συνήθως είδη της περασμένης σεζόν- με λίγο ψάξιμο όμως βρίσκονται κομμάτια που δεν «φεύγουν» από τη μόδα σε μία μόνο σεζόν. Τα ποσοστά έκπτωσης φθάνουν και το 80%, ανάλογα με την περίπτωση. Οι γνώστες της αγοράς επιμένουν πως αυτά τα καταστήματα είναι ό,τι πρέπει για διαχρονικές αγορές (παλτό, κοστούμια, βραδινά φορέματα κτλ.), όπου συνήθως είναι προτιμότερο το επώνυμο. 

Σε... τάση εξελίσσονται και τα πολυκαταστήματα outlet, στα οποία βρίσκει κανείς συγκεντρωμένα τα στοκ δεκάδων επωνυμιών. Η πραγματικά νέα τάση όμως είναι τα πάρτι ανταλλαγής ρούχων όπου δεν χρειάζονται χρήματα παρά μόνο... σακούλες για να πάρει κανείς όσα του αρέσουν και να δώσει όσα δεν χρειάζεται πια. 

Ρούχα,παπούτσια,αξεσουάρ 
Αλυσίδες με πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα 
Αναζητήστε λεπτομέρειες στις ηλεκτρονικές σελίδες τους 
Ζara www.zara.com 

Η&Μ www.hm.com 

GΑΡ www.gapinc.com 

Βershka www.bershka.com 

Ρull & Βear www.pullbear.com 

Οysho (εσώρουχα) www.oysho.com 

Ρromod www.promod.eu 

Μango www.mango.com 

Μassimo Dutti www.massimodutti.com 

Uterque (αξεσουάρ), σε Αθήνα και Κρήτη, www.uterque.es 

Είδη σπιτιού 
Από 50 λεπτά και ποιοτικά 
Oσοι τα έχουν επισκεφθεί, λένε ότι για να βρεις κάτι με 50 ευρώ θα πρέπει να ψάξεις πολύ. Το κατάστημα του κ. Σταμάτη Πασιαλή - εμπόρου τέταρτης γενιάς- είναι από τα παλαιότερα υαλοπωλεία στην Αθήνα. Εδώ εξοπλίζει κανείς μια ολόκληρη κουζίνα με κάθε είδους σκεύη και χρηστικά αντικείμενα σε κλασικά ή μοντέρνα σχέδια και σε τιμές που αρχίζουν από τα... 50 λεπτά του ευρώ. «Τα περισσότερα προϊόντα μας δεν είναι επώνυμα, είναι όμως ποιοτικά. Αυτό που προσπαθούμε είναι να διατηρούμε τις τιμές όσο χαμηλότερα γίνεται,γι΄ αυτό και σπάνια μπαίνει κανείς χωρίς να αγοράσει κάτι» λέει ο κ. Πασιαλής. 

Ο,τι είναι το Ζara για τα ρούχα, είναι το Ιkea για τα είδη σπιτιού! Η σουηδική αλυσίδα πουλάει από... μανταλάκια ως βαριά έπιπλα σε προσιτές τιμές. Ο κατάλογος διαφημίζει πλήρη κουζίνα με περίπου 2.000 ευρώ και δεν είναι λίγοι όσοι καταλήγουν σε αυτή την επιλογή, ειδικά αν ανοίγουν σπίτι και το «budget» είναι συγκεκριμένο. Παράλληλα στα είδη σπιτιού εφαρμόζεται ό,τι και στα είδη ρουχισμού: κάθε κατάστημα έχει και το στοκ του. Μάλιστα, εδώ οι ευκαιρίες μπορεί να είναι και περισσότερες, αφού στην περίπτωση των επίπλων, για παράδειγμα, δύσκολα ένα κομμάτι μπορεί να χαρακτηριστεί «περασμένης σεζόν» και ας έχει αγοραστεί σε τέτοια τιμή. 

Ενδεικτικά 
Πασιαλής, Παλλάδος 5,Αθήνα.Είδη κουζίνας από 50 λεπτά. 

Design Ρlaza, Πάτμου 4-8, Μαρούσι. Στο τμήμα outlet βρίσκεις εκθεσιακά κομμάτια γνωστών σχεδιαστών με έκπτωση ως 80%.Π.χ.,καναπές από 6.500 ευρώ στα 1.300 ευρώ. 

Μavriki&Co, Ηροδότου 3,Κολωνάκι.Υφάσματα,έπιπλα,φωτιστικά με έκπτωση 30%-50%. 

Casa di Ρatsi, 10ο χλμ.ΑθηνώνΛαμίας.Ειδικές προσφορές σε έπιπλα και διακοσμητικά. 

Νeoset, Θηβών 210,Ρέντης.Ολες οι μάρκες του ομίλου με έκπτωση ως 70%. 

Κούρτης stock, Σ.Βενιζέλου 20, Λυκόβρυση.Τα γνωστά έπιπλα με έκπτωση ως 60%. 

Εpavlis stock, Αγ.Παρασκευής 121, Χαλάνδρι.Λευκά είδη με έκπτωση ως 50%. 

Για φτηνά υφάσματα επιπλώσεων και κουρτίνες: Καλαμιώτου 17, Καλαμιώτου 12, Ευαγγελιστρίας 16 

Sato Οutlet, Πειραιώς 18, Μοσχάτο.Τα «high brands» του ομίλου (Βo Concept,La Μaison Coloniele) με έκπτωση 50%-60%.